tisdag 11 december 2007

Pesto kyckling med blandad quinoa

Till 2 portioner
  • 2 Stora kyckling fileér
  • 2tsk riven parmesan
  • 4st skivor Vällagrad ost
  • 4tsk pesto
  • 1dl Rödquinoa
  • 1dl Vitquinoa
  • 4dl vatten
  • En knippe färsk broccoli (valfritt tillbehör)
  • 1dl frysta ärtor och morrötter

Gör så här:
Koka upp vatten med en grönsaksbuljongtärning, häll i den röda quinoan. Under tiden denna kokar så gör ett snitt i kyckligen och fyll varje filé med två teskedar pesto, en tesked riven parmesan och fyll sedan ut med ostskivorna! Sätt nu på värmen på en traktörspanna med en skvätt god olivolja i. Häll sedan i den vita quinoan tillsammans med den röda. Lägg nu i kycklingfiléerna i den upphättade traktörspannan, börja med att steka på sidan där ej osten är instoppad vänd filéerna efter ca 4 minuter. När kycklingen fått en fin färg på båda sidorna så kan du lägga på ett lock och låta kycklignen koka ihop sig lite så att alla smaker blandas och så den blir riktigt genomstekt. När det är ett par minuter kvar av quinoan så häll i de frysta grönsakerna så att dessa blandas med quinoan. Om du valde att ta med det valfria tillbehöret "färsk broccoli" så bör du koka denna i välsaltat vatten i ca 7 minuter, så här gäller det att hålla tungan rätt i mun och sätta på denna när det är 7 minuter kvar på de andra grejerna!

Det här är både snabbt, enkelt och smakar gott som bara den, lycka till!
/S

Inga kommentarer: